Sayfalar

Blog Arşivi

13 Temmuz 2012 Cuma

AÇMA



Pastane açmasından hiçbir farkı yok.Yumuşaklığı ve tadı harika.Yaptığım açmaların içinde en sevdiğim bu oldu kızlar.Gecenin köründe üşenmeyip yaptım.Bu sıcaklarda fırın çalıştırmak akıl işi mi bilemedim ama :)
Haydi bakalım malzemeler

1 Yumurta
1 Bardak ılık süt
1 Bardak sıvıyağ
1 Bardak ılık su
1 Paket yaşmaya
2 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı tepeleme tozşeker
Aldığı kadar un
Üzeri için susam veya çörekotu,2 yumurta

Cezvede sütü hafifçe ılıtıyoruz.Aynı şekilde suyun da ılık olması gerekiyor.Sütü ve suyu karıştırıp yaşmayamızı içine atarak eritiyoruz.Ardından yumurta,yağ,tuz ve şekeri ilave ederek iyice karıştırıyoruz.Unumuzu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Unutmayın hamur yapışmayı bıraktıktan sonra un ilave etmeyi bırakıyoruz ve bir 5 dk.daha yoğurmaya devam edelim.45.dakika kadar hamurun üzerine temiz bir bez serip dinlenmeye bırakalım.Kabaran hamurdan tenis topu büyüklüğünde parçalar kopararak açma şeklimizi verelim ve üzerine yumurta sürelim.Arzuya göre çörekotu yada susam serpiştirebiliriz. 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsuuuuun :))

Hiç yorum yok: