Sayfalar

Blog Arşivi

27 Haziran 2012 Çarşamba

İRMİK TATLISI






MALZEMELER

1 SU BARDAĞI İRMİK

5 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 ADET MUZ
3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
SÜSLEMEK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ VEYA DÖVÜLMÜŞ FINDIK


YAPILIŞI

SÜT,İRMİK VE ŞEKER MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR.OCAKTAN ALIP ÜZERİNE VANİLYA EKLENİR.BORCAMA BU KARIŞIMIN YARISI DÖKÜLÜR.ÜZERİNE 1 ADET MUZ YUVARLAK YUVARLAK DOĞRANIP DİZİLİR.KALAN KARIŞIMA KAKAO İLAVE EDİLEREK ÜZERİNE DÖKÜLÜR DÜZGÜNCE MUZLARIN ÜZERİ KAPATILIR.HİNDİSTAN CEVİZİYLE SÜSLENİR.BİR SÜRE BUZDOLABINDA BEKLETİLEREK SERVİS YAPILIR.


NOT:TATLINIZIN BORCAMA YAPIŞMAMASI İÇİN BORCAMI HAFİFÇE ISLATIN.

Hiç yorum yok: