Sayfalar

Blog Arşivi

27 Haziran 2012 Çarşamba

KAKAOLU KEK




MALZEMELER

3AD YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZŞEKER

1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 SU BARDAĞI UN
3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

YAPILIŞI
ŞEKER VE YUMURTALAR İYİCE ÇIRPILIR.ÜZERİNE SÜT VE SIVIYAĞ EKLENİR TEKRAR ÇIRPILIR.BU KARIŞIMA UN VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLEREK KARIŞTIRILIR.KALIBA HAZIRLANAN KARIŞIMIN YARISI DÖKÜLÜR.KALAN KARIŞIMA KAKO İLAVE EDİLİR İYİCE YEDİRİLİR.KALIPTAKİ SADE KARIŞIMIN
İÇİNE KAKAOLU KISIM DÖKÜLÜR VE BİR KAŞIK YARDIMIYLA KALIBIN İÇERİSİNDEYKEN ŞÖYLE BİR GEZDİRİLİR.150 DERECEDE İÇİ PİŞENE KADAR FIRINLANIR.

Hiç yorum yok: