Sayfalar

Blog Arşivi

27 Haziran 2012 Çarşamba

REVANİ



MALZEMELER

KEKİ İÇİN



3 YUMURTA
1,5 FİNCAN ŞEKER
1,5 FİNCAN SIVIYAĞ
3 FİNCAN YOĞURT
4 FİNCAN İRMİK
2 FİNCAN UN
1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
ŞERBETİ İÇİN: 3 SU BARDAĞI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
ÇEYREK LİMON SUYU

YAPILIŞI


ŞERBETİNİ 10 DAKİKA KAYNATARAK LİMONUN SUYUNU EKLİYOR VE SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIYORUZ ARDINDAN YOĞURT,YAĞ,İRMİK VE PORTAKAL RENDESİNİ EKLİYOR TEKRAR KARIŞTIRIYORUZ.SONRA UN VE KABARTMA TOZUNU DA İLAVE EDEREK İYİCE KARIŞTIRIYORUZ.YAĞLADIĞIMIZ BORCAMA DÖKÜP ÜZERİ KIZARANA KADAR FIRINLIYORUZ.FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ SOĞUK ŞERBETİN YARISINI ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.10-15 DK.SONRA KALAN ŞERBETİ DE DÖKÜP BUZDOLABINDA SOĞUTUYORUZ.BAKLAVA BİÇİMİNDE DİLİMLER KESİP HER BİR DİLİMİN ÜZERİNE HİNDİSTANCEVİZİ SERPİYORUZ.SON DERECE KOLAY VE LEZZETLİ TATLIMIZ HAZIR.AFİYET,BAL,ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok: