Sayfalar

Blog Arşivi

27 Haziran 2012 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ


MALZEMELER

2 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
4 SU BARDAĞI SU
1 DEMET MAYDANOZ
1 DEMET YEŞİL SOĞAN
3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 ADET SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
ARZUYA GÖRE PUL BİBER

YAPILIŞI


MERCİMEKLER 4 BARDAK SUDA HAŞLANIR.SUYUNU ÇEKİP SARARINCA İÇİNE İNCE BULGUR İLAVE EDİLİR.VE OCAKTAN ALINIR.KARIŞTIRILIP TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR.DİĞER TARAFTA YEŞİL SOĞAN VE MAYDANOZLAR İNCE İNCE DOĞRANIR.1ADET SOĞAN YEMEKLİK DOĞRANIP MARGARİNLE KAVRULUR VE SALÇA İLAVE EDİLİR.HAZIRLADIĞIMIZ MERCİMEKLİ BULGURLU KARIŞIMA KAVRULMUŞ SOĞAN ,YEŞİLLİKLER VE TUZLA PUL BİBER DE EKLENEREK BİR GÜZEL KARIŞTIRILIR.ELİMİZLE PARMAK İZLERİMİZ ÇIKACAK ŞEKİLDE KÖFTELER HAZIRLANIR.

Hiç yorum yok: