Sayfalar

Blog Arşivi

27 Haziran 2012 Çarşamba

ÜZÜMLÜ KEK




MALZEMELER


2 AD YUMURTA
4 FİNCAN TOZŞEKER
4 FİNCAN UN
1PAKET KABARTMA TOZU
1PAKET VANİLYA
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM

YAPILIŞI


İLK ÖNCE ŞEKERİ VE YUMURTALARI İYİCE ÇIRPIN.ARDINDAN SÜT VE YAĞI EKLEYEREK YİNE KARIŞTIRIN.AYRI BİR KAPTA UN,VANİLYA,KABARTMA TOZU VE ÜZÜMLERİ İYİCE KARIŞTIRARAK SIVI KARIŞIMA İLAVE EDİN.ONLARI DA ŞÖYLE BİR KARIŞTIRDIKDAN SONRA YAĞLANMIŞ KALIBA HAMURU DÖKÜN.170DERECEDE PİŞİRİN.

Hiç yorum yok: