Sayfalar

Blog Arşivi

27 Haziran 2012 Çarşamba

SADE POĞAÇA



MALZEMELER
1SU BARDAĞI YOĞURT
2 AD YUMURTA (1TANESİNİN SARISI ÜSTÜNE)
1SU BARDAĞINDAN BİRAZ AZ SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
TUZ



YAPILIŞI

İLK OLARAK YUMURTA,SIVIYAĞ VE YOĞURT KARIŞTIRILIR.SARISINI AYIRDIĞIMIZ İKİNCİ YUMURTANIN AKINI ATMIYORUZ İÇİNE KATIYORUZ.BU KARIŞIMA TUZ,KABARTMA TOZU VE ALDIĞI KADAR UN KONARAK ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR.ELİMİZLE YUVARLAK ŞEKİLLER OLUŞTURUP ÜZERİNE 1 YUMURTANIN AYIRDIĞIMIZ SARISI SÜRÜLÜR VE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR FIRINLANIR.
TABİİ Kİ AFİYETLE YENİR.


NOT:TUZUN MİKTARINI BELİRTMEDİM ÇÜNKÜ SİZ EN SON HAMURUN TADINA BİR PARÇACIK BAKARAK KENDİNİZE GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ.
KOLAY GELSİİİİİN!!

Hiç yorum yok: