MALZEMELER
6 ÇAY BARDAĞI UN
2 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 AD.YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ CEVİZ
YAPILIŞI
YAPILIŞI
UNU DERİN BİR KABA ALIN.ÜZERİNE YOĞURT,SIVIYAĞ VE YUMURTAYI EKLEYİN.ELİNİZLE HAFİFÇE KARIŞTIRIN.TOZŞEKER VE KABARTMA TOZUNU DA EKLEYEREK MALZEMELERİN HEPSİNİ İYİCE KARIŞTIRIN.SON OLARAK CEVİZİ DE EKLEYEREK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN.ELDE ETTİĞİNİZ HAMURDAN PARÇALAR KOPARARAK YUVARLAK ŞEKİL VERİN VE TEPSİYE DİZİN.ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ FIRINDA HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN.DENENMİŞ BİR TARİFTİR.ÇOK GÜZEL OLUYOR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder