Sayfalar

Blog Arşivi

27 Haziran 2012 Çarşamba

VANİLYALI KURABİYE


MALZEMELER

1SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
2 AD YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI CEVİZ VEYA FINDIK
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
250 GR MARGARİN
ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI

PUDRA ŞEKERİNİ,MARGARİNİ VE YUMURTA SARILARINI İYİCE KARIŞTIRIN.KABARTMA TOZUNU,VANİLYAYI VE ALDIĞI KADAR UNU İLAVE EDEREK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP YUVARLAYALIM.ÖNCE YUMURTA AKLARINA SONRADA ÇEKİLMİŞ FINDIK VEYA CEVİZE BULAYALIM.DAHA SONRA YAĞLADIĞIMIZ TEPSİYE DİZELİM..ORTA DERECELİ FIRINDA PİŞİRELİM.HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN!

Hiç yorum yok: