Sayfalar

Blog Arşivi

27 Haziran 2012 Çarşamba

PORTAKALLI KURABİYE



MALZEMELER

1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
1 AD YUMURTA (SARISI İÇİNE)
2 AD PORTAKALIN SUYU VE KABUĞUNUN RENDESİ
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN



YAPILIŞI

İLK ÖNCE ŞEKER VE YUMURTA SARISI ÇIRPILIR.ARDINDAN PORTAKALLARIN SUYU VE KABUKLARININ RENDESİ EKLENİR.SONRA SIVIYAĞ KABARTMA TOZU VE ALDIĞI KADAR UN İLAVE EDİLİR.HAMUR ELE YAPIŞMAYACAK BİR KIVAM ALANA KADAR YOĞURULUR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPARAK SADECE ÜST KISIMLARI ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA TOZŞEKERE BATIRILARAK YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR.PEMBELEŞİNCEYE KADAR FIRINLANIR.

Hiç yorum yok: