Sayfalar

Blog Arşivi

27 Haziran 2012 Çarşamba

ELMALI KURABİYE






MALZEMELER

3 AD ELMA
4 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
4 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
125 GR MARGARİN
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 AVUÇ CEVİZ VEYA FINDIK İÇİ


YAPILIŞI

YOĞURDU,SIVIYAĞI,MARGARİNİ VE KABARTMA TOZUNU İYİCE KARIŞTIRIP UNU İLAVE EDELİM.YUMUŞAK BİR HAMUR OLUŞTURALIM.ÜZERİNE NEMLİ BİR BEZ ÖRTÜP 45DK.DİNLENDİRELİM.ELMALARIN KABUKLARINI SOYUP RENDELEYELİM.TOZŞEKER İLE BİRLİKTE BİR TAŞIM KAYNATALIM.ATEŞTEN ALIP TARÇINI VE FINDIĞI EKLEYELİM.DİNLENDİRDİĞİMİZ HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP AVUÇ İÇİ KADAR AÇIP YARISINA ELMA HARCINDAN KOYUP POĞAÇA GİBİ KAPATALIM.YAĞLI FIRIN TEPSİSİNE DİZİP ÜZERİ PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRELİM.FIRINDAN ÇIKARIP SOĞUMAYA YAKIN ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİŞTİRELİM.

Hiç yorum yok: